Familieopstellingen

Iedereen stamt af van een familie waarmee we onverbrekelijk verbonden zijn. Dit familiesysteem werkt in op onze relaties, gezondheid, levensweg, waarneming en handelen.

In een systeem zijn er regels en onbewuste wetten die vaak ingewikkeld zijn. Het verleden, het oorspronkelijke familiesysteem, de uit liefde genomen plek met de soms daaraan gekoppelde verstrikkingen, kunnen in jouw ontwikkeling remmend werken.

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in deze verbanden en oorzaken, om zo de ontstane problemen op te kunnen lossen. Daar waar het nodig is, maak ik in individuele sessies gebruik van methodieken van systemisch werk als aanvulling op de haptotherapie.

Het systemisch werk verbinden met dat wat je lijf en je gevoel je vertellen.

Familieopstellingen

Familieopstellingen kunnen zichtbaar en voelbaar maken wat er onbewust speelt in een familiesysteem. Vanuit dit inzicht kun je helende stappen maken.

Opstellingen

Ik volg in de opstellingen het gedachtengoed van Franz Ruppert: verbinding maken met ons verlangen. Vaak is het een verlangen naar vrijheid in welke vorm dan ook. Om hier meer verbinding mee te krijgen is het nodig om de onvrijheid te leren kennen en zoeken naar het ontstaan daarvan. Een opstelling kan helpen om meer inzicht hierin te krijgen. Een opstelling kan in groepsverband of 1 op 1.

Via het contactformulier kun je je opgeven of informatie vragen.   Contactformulier

 

“Wie zijn eigen gevoelens onderdrukt, ondergraaft zijn eigen wezenskern.”
Franz Ruppert